All Two Fours  

 Coaching voor mens, paard en hond


 

Over mindfulness bestaat in de westerse wereld van vandaag best veel onduidelijkheid. Veel mensen denken dat mindfulness betekent dat je nergens aan mag denken, of dat je emoties moet uitsluiten.

 

Mindfulness leert je om in het hier en nu te leven. Emoties en gedachten mogen door je hoofd dwalen, echter zonder deze te beoordelen. Immers zijn het niet onze ervaringen die ons blokkeren, het zijn de emoties en waarden die we daaraan geven. Mindfulness leert je om de ervaringen te laten binnenstromen zonder waardeoordeel. Hierdoor leef je in het hier en nu. Dit schept rust in je hoofd en zorgt ervoor dat deze emoties zich niet in je lichaam gaan ‘vastzetten’. Hoe veel mensen krijgen geen last van keel, maag, of schouders als ze met ‘stressvolle’ situaties moeten omgaan?

 

Dieren zijn van nature al mindful. Als ze met een soortgenoot aan het spelen zijn, zullen ze niet denken aan het feit dat ze misschien morgen niet kunnen spelen. Of dat ze gisteren met een minder aardige hond hebben gespeeld. Dieren leven in het moment, in het hier en nu.

De oorsprong van mindfulness ligt in het boeddhisme. Bekende westerse leermeesters zoals Jon Kabat-Zinn, Jack Kornfield en Stephen Batchelor hebben deze oude traditie aangepast naar onze westerse maatschappij, met al zijn problemen, hectiek en uitdagingen.

 

Ben je geblokkeerd in je leven? Zit je niet meer goed in je vel? Ga je gebukt onder stress? Loopt de communicatie tussen jou en hond of paard niet meer zo lekker? Dan is mindfulness een goed medicijn! Neem contact op voor een coaching speciaal voor jou op maat gemaakt.

[email protected] Bekijk voor meer informatie onderstaande video waarin ik een korte introductie geef over wat mindfulness is.